Vieraskynä: Ulos lääkiskuplasta

HYYn edustajistovaalit olivat lokakuun lopussa, kuten monet varmasti huomasivat. Suurelle osalle lääkisläisistä oma ylioppilaskuntamme tuntuu hyvin vieraalta. Tämä on toki ymmärrettävää, koska lääkiksessä opiskelu on hyvin kokonaisvaltaista ja yhteisö Meilahdessa on hyvin tiivis. Lääkisläistä ymmärtää usein parhaiten lääkisläinen.

Ylioppilaskunta on yhteisö, jonka muodostavat kaikki sen jäsenet. Jäseniä HYYssä ovat kaikki Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijat ja jatko-opiskelijat halutessaan. Sen takia olisi tärkeää, että myös lääkisläisiä kiinnostaisi HYYn toiminta ja että lääkisläiset osallistuisivat kehittämään ylioppilaskuntaamme. HYYn toiminnassa on loistava mahdollisuus tutustua ihmisiin monilta eri tieteenaloilta. Kaikkien kannattaa tuntea lääkäri, mutta lääkäreillekin voi tehdä hyvää tutustua vaikka valtiotieteilijään tai humanistiin ja laajentaa näkökulmaansa maailmaan.

Välillä voi helposti tuntua siltä, ettei HYY aina muista Meilahden asioita, mutta ei siihen vaikuteta ainakaan linnoittautumalla omalle kampukselle. Sen takia lääkisläisten kannattaa lähteä rohkeasti mukaan HYYn toimintaan. Tämän toiminnan ei tietenkään tarvitse olla juuri edustajistossa toimimista, sillä HYYn piirissä toimii yli 200 järjestöä, joista voi löytää kivan harrastuksen, ja HYY järjestää hienoja tapahtumia, joihin kannattaa ehdottomasti osallistua. Esimerkiksi Floran päivä, Fuksiseikkailu ja HYYn vuosijuhlat jatkoineen ovat tapahtumia, joihin kannattaa osallistua, jos siihen on mahdollisuus.

HYYstä voi löytää paljon kavereita ja siellä voi oppia paljon. Suosittelen kaikkia ainakin joskus osallistumaan johonkin ylioppilaskunnan toimintaan. Kun me osoitamme, että meitä kiinnostaa, niin kyllä HYY varmasti vastaa.

Anssi Mykkänen

HELP:n puheenjohtaja 2017

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.