Vieraskynä: Niin myötä- kuin vastoinkäymisissä

”Tulostus on muuttunut täysin maksulliseksi ja tiedekunnan juhlapäivä on peruttu”, kuului LKS:n kevään kolmannen tiedotuspostin otsikko. Keskiviikkoisen juhlapäivän sijasta yliopiston rehtori piti koko yliopiston laajuisen tiedotustilaisuuden yt-selvittelyistä. Noin kahdeksannes yliopiston henkilökunnasta vähennetään, joista 570 erottamalla. Lääketieteellisen tiedekunnan budjetti pienenee 10%:lla, juuri kun ensimmäinen iso vuosikurssi on aloittanut opintoputkensa.

Vuosi 2016 tullaan muistamaan yliopiston historiassa synkkänä ajankohtana. Säästöpaineet koskevat yliopistolla meistä jokaista, ja ympärillämme voikin huomata tapahtuvan pieniä muutoksia kaiken aikaa. Opintotoimiston opiskelijaopintoneuvojista luovuttiin, neljännen vuosikurssin klinikkaristeily on ensimmäistä kertaa maksullinen. Kustannustehokkaampien tiedekuntarakenteiden myötä psykologian ja logopedian opiskelijat ovat ensi vuonna kampuksellamme arkipäiväinen näky. Hallituksen tehtävälista edunvalvonnan saralla on pitkä.

Ainejärjestömme sisälläkin myllertää: Sörnäisten rantatie 33:n putkiremontti on viimein ovella, alfoista syksyisin huolta pitävien tuutoreiden toimintaa suunnitellaan siirrettäväksi ainejärjestöille, ja valtuuskunta pyytää hallitukselta selvityksiä sijoitustoiminnan eettisyydestä ja vuosikurssi-isäntien perinteisten tehtävien uudelleen järjestämisestä.

Kaikkea uutta ei pidä suoraan tuomita kamalaksi. Tiedekunnan sisäisten uudistusten rajapinnalla syntyy uusia ratkaisuja, joiden toivotaan palvelevan huomista päivää nykyistä paremmin. Beetat ovat ensimmäinen vuosikurssi, joka ei kohtaa kanditenttiä keväällä. Psykologian ja logopedian oppilinjojen tulo varmasti heterogeenistää Meilahden muuten niin lääkärintakkien valkoista ympäristöä. Lääkis sai Basaariinsa vihdoin oman Helsinki Think Companyn toimipisteen.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Hallituksen tavoitesuunnitelmasta löytyy vastaus niin paperilaskuista luopumiseen kuin käyttäytymistieteellisestä muuttavien opiskelijoiden sujuvaan integroimiseen Meilahteen. Opiskelijoiden hyvinvointiin muuttuvassa koulumaailmassa panostetaan. Euphorian putkiremontin ei anneta häiritä tapahtumien järjestämistä. Tätä varten Kandiseura on olemassa –rivimedisiinari voi nukkua yönsä huoletta, luottaen siihen, että opiskelijoiden eduista huolehditaan ja asiat lopulta järjestyvät.

Juho_vieraskynäPuheenjohtajana haluan kannustaa kaikkia innovatiivisuuteen ja rohkeasti esittämään ajatuksiaan muille. Ja jos uusia ideoita ei synny, niin vanhoista käytännöistä voi aina antaa palautetta suoraan hallituksen jäsenille tai vaikkapa Facebookin Purnausportaaliin!

Kevätterveisin,
Juho Aaltio
Seuran hallituksen puheenjohtaja

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.