Q:n joulutarina, osa 5

 

Sauna oli tontulle valtava. Tilaan olisi mahtunut koko Kuun jatkettu suku, mutta juuri nyt hikikopin täytti runsas joukko lääketieteen opiskelijoita. Kuu alkoi nähdä useampia tuhmuuksia lauteilta. Kuu alkoi mutista itselleen: “Tuhmuus 78b6: Olutjuoman kaato kiukaalle, Tuhmuus 30h5: Liian humaltuneessa tilassa saunominen, Tuhmuus 28g7: Säädöksien vastaisen vihdan käyttäminen, Tuhmuus 77p9: Saunarauhan rikkominen liian äänekkäällä itsestään puhumisella” Yhtäkkiä koko sauna hiljeni. Kaikki päät kääntyivät katsomaan kohti Kuuta. Saunojat alkoivat puhua yhteen ääneen: “Tuhmuus 55h8: Liiallinen vaatetus saunatiloissa” Kuu valahti kalpeaksi ja katsoi itseään: hänellä todella oli liikaa vaatetta saunomiseen. Saunojat jatkoivat: “Tuhmuus 01c1: Itsensä paljastaminen tarkkailtaville, Tuhmuus 02b7: Humalatilassa tarkkailu” Kuu todella oli rikkonut tarkkailijatonttujen pyhää tuhmuuskoodistoa. Hän oli epäonnistunut työssään.

 

Saunojat alkoivat painautua kiinni toisiinsa jo valmiiksi ahtailla saunan lauteilla. “Tuhmuus 01d4: Poron heitteillejättö”, kiljui ihmismassa, joka vaikutti alkavan sulautua yhdeksi möykyksi lauteilla. “Tuhmuus 03r5: Työasun kunniaton kohtelu omilla ruumiineritteillä”, rääkyi nyt epäselvä massa ihmisruumiita, raajoja ja elimiä. Kuu alkoi etsiä tietä saunasta ulos, mutta missään ei näkynyt ovea tai ikkunaa. Epätoivoisena Kuu kääntyi katsomaan häntä lähestyvää hirviötä. Hänen silmänsä eivät kuitenkaan kohdanneet enää ihmismassaa. Kuu näki omaksi kauhukseen edessään koko saunatilan täyttämän alastoman joulupukin. “Tuhmuus 01a1: Pukin luottamuksen menettäminen”, sanoi Joulupukki ja söi Kuun yhdellä haukkauksella.

 

Kuu ei pystynyt hengittämään. Hän yritti heiluttaa käsiään, mutta mikään Kuun raajoista ei pystynyt liikkumaan. Kuu tunsi itsensä painottomaksi ja yritti avata silmiään. Hän oli vedessä, likaisessa vedessä, mutta hän pystyi silti näkemään valoa pinnan suunnalta. Kuu alkoi räpiköimään sitä kohti. Hän rikkoi veden pinnan ja haukkoi henkeä. Kuulla meni hetken aikaa tajuta, missä hän oli. Kuu istui paljussa, joka oli täynnä sameaa haleaa vettä. Ainoa henkilö paljussa Kuun lisäksi oli Mahtiporo ja Kuuta ensimmäisenä auttanut lääkisläinen. Mahtiporo nautti olutta ja poltti tupakkaa. “Vielä ehtii asiat korjata”, sanoi mahtiporo.

 

Kuu heräsi.

 

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.