Q:n joulutarina, osa 3

 

Kuu pohti kiperää tilannettaan: toisaalta hän ei haluaisi jäädä seuraamaan kaikkea sitä ilkikurisuutta, jota juhlissa yleensä tapahtuu, mutta toisaalta Pukki oli eritoten käskenyt häntä raportoimaan kaikista tuhmuuksista, joita lääketieteen opiskelijat tekevät. Ja mistäpä muualta löytyisi yhtä paljon kiellettyjä asioita kuin juhlista, vieläpä opiskelija-asuntolassa! Kuten Pukki usein leikkimielisesti letkauttaa: “Kehoa rappeuttava päihteiden käyttö johtaa valtakunnallisella tasolla kansanterveyden merkittävään alenemaan sekä terveydenhuollon kustannusten kohoamiseen, siispä kaikki päihteet ovat automaattisesti tuhmuuksia!” Kuu huokaisi syvään. Hänen oli vaikea uskoa, että tämäniltaiset karkelot olisivat alkoholivapaat, ja kenties joku erityisen tuhma opiskelija saattaa jopa käydä jossain välissä tupakallakin. Kuu-rukalle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin jäädä seuraamaan tilannetta.

 

Minuutit vierivät, ja ne vaihtuivat vähitellen tunneiksi. Iltapäivä taittui hiljalleen iltaa kohden, ja Kuu alkoi käydä kärsimättömäksi. Hän mutisi itsekseen: “Noh, miksei kukaan ole tehnyt vielä mitään edes hieman ilkeää? En usko, että Joulupukki hyväksyy sohvan käytävälle kantamisen pahanteoksi. Tai no, ehkä hän hyväksyisikin…” Sitten Kuu havahtui: “Mitä minä oikein ajattelen? Enhän minä halua kenenkään tekevän tuhmuuksia…” Juuri silloin joukko nuoria opiskelijoita käveli pienen tonttumme piilon ohitse punaiset lakit päässään. “…erityisesti tonttulakit päässään, tonttuprofession mainehan siinä menee!” Kuu oli hämmentynyt, eihän ollu vielä edes joulukuu. Miksi tällä porukalla oli tonttulakit päässään? “Tilanne vaatii selvitystä”, hän tuumasi.

 

Hieman ikkunoista ja ovenraoista salakuunneltuaan Kuulle selvisi, että tämäniltaisen tapahtuman nimi on Tontturalli. “Tontturalli? Emmehän me tontut voi edes ajaa autoa, jalkamme ovat aivan liian lyhyet. Onpas tyhmä idea. Ja mitä rallia he oikein täällä asuntolassa ajavat?” Kuu oli hämmentynyt. Ennen kuin hän huomasikaan, paikka oli täynnä elämää, opiskelijalauma toisensa perään saapui paikalle, ja musiikki alkoi soida. Juhlat olivat alkamassa.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.