Q-KAUTINEN TESTAA: VEGAANISET LIHANKORVIKKEET, OSA 2

Q:n raati päätti testata kolmea uudempaa lihankorviketta, eikä joutunut pettymään tällä kertaa. Tässä tulokset pahimmasta parhaimpaan.

Härkis

Härkis on härkäpavuista valmistettu suomalainen tuote, jota on mainostettu vastaamaan sekä koostumukseltaan että maultaan kypsää jauhelihaa. Sellaisenaan maustamattomasta härkiksestä ei kuitenkaan ollut huijaamaan Q:n raatia. Koostumus on huomattavasti jauhelihaa pehmeämpi ja maku on selvästi tunnistettavissa pavuksi. Pehmeys oli hieman häiritsevää, sillä välillä tuntui ettei härkistä olisi tarvinnut lainkaan pureskella. Maku ei papumaisuudesta huolimatta ole ollenkaan paha, ja sweet chili -kastikkeen kanssa kokeiltuna kokemus on jo varsin miellyttävä. Raadin ainoan kasvissyöjän mukaan bolognese-kastikkeessa härkis voisi olla varsin toimiva, soijarouhettakin parempi, ratkaisu.

 

Nyhtis

Myöskin suomalainen suhteellisen uusi innovaatio, nyhtis eli nyhtökaura, saavutti suuren ryntäyksen kauppoihin saapuessaan, ja edelleen sen suosio on pysynyt
korkealla. Koostumukseltaan nyhtis on hyvin vakuuttava, eroa nyhtöpossuun ei juurikaan huomaa. Viimeksi Kuopion Medixeillä nyhtöpossua syöneenä sai nyhtökaura raadin ajatukset matkaamaan sujuvasti takaisin Kuopioon, sillä rakenne on niin samankaltainen. Vaikkakin testaamamme nyhtis oli valmiiksi maustettua, nyhtiksen maku sellaisenaan oli hieman mauton ja liian kauramainen. Kokeiltuna sweet chilin tai ketsupin kanssa on kokonaiskokemus hyvin nautinnollinen! Mitä enemmän nyhtistä maisteli, sitä enemmän siitä rupesi tykkäämään.

 

Oumph! kebab

Raadille tuntemattomin soijakebab yllätti muutamalla tapaa. Ensiksikin, perinteistä kebabia Oumph! ei muistuta juuri ollenkaan. Toiseksi, se maistuu ja tuntuu kanalta, ja tekee sen hyvin vakuuttavasti. Sokkotestissä olisi Oumph! varmasti mennyt läpi kanasta. Kyseinen laatu Oumph!:sta oli myös vahvasti maustettu, mikä oli myös raadin mieleen. Testin yksimielinen voittaja!

 

Teksti ja kuvat // Mika Savolainen

Testiryhmä: Mika Savolainen, Maiju Malmberg, Essi Lehtonen

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.