Q-kautinen antaa varoituksen epäkollegiaalisesta käytöksestä

Varoitus: ota huumorilla

Lääkäriliitto ilmoitti hiljattain antavansa jäsenelleen ortopedian professori Teppo Järviselle julkisen varoituksen tämän rinnastettua väitetysti osan kollegoistaan rikollisiin. Järvinen on mm. kritisoinut hoitosuosituksia tekevien lääkäreiden yhteyksiä lääketeollisuuteen hyvin kärkevästi.

Q-kautinen haluaa nyt puolestaan antaa Lääkäriliitolle julkisen varoituksen epäkollegiaalisesta käytöksestä medisiinarikuntaa kohtaan. Tuomitsemalla sidonnaisuuksia kritisoineen jäsenensä julkiseen häpeärangaistukseen Liitto vahvistaa laajalti vallitsevaa käsitystä lääkärikunnasta lääketeollisuuden sätkynukkeina. Tällainen toiminta sabotoi nuorten kollegojen ammatillista taivalta jo ennen kuin ensimmäinen kandikesä on ehtinyt alkaakaan.

Esimerkiksi Suomen Kuvalehden otsikointi “Lääkäriliitolta julkinen häpeärangaistus professorille – ”Surullista, että oma liitto on näin korruptoitunut”” ja MTV:n “Lääkäriliitolta julkinen varoitus professorille “epäkollegiaalisesta” käytöksestä” (huomatkaa lainausmerkit) ovat lähinnä omiaan lisäämään kerosiinia potilaiden suuren salaliittoteorian liekkeihin. Laajahkon uutisoinnin jälkeen lääkärikunnan ulkopuolisen mielessä kihisee hyvin perusteltujen, Järvisen väitteet kumoavien vastineiden sijaan joukko epäilyksen siemenestä itäviä kysymyksiä. Mikä oikeastaan on tämä suuri Lääkäriliitto, joka näitä häpeärangaistuksia jakelee? Mihin koiraan Järvisen kalikka kalahtikaan? Kuuluuko Liiton toimintaan muutakin kuin ryhmäkurin ja lääkärin palkkatason ylläpitämistä? Juodaanko jäseneksikutsumisriitissä lampaanverta? Ja ennen kaikkea: kuka maksoi Liiton hallituksen kokousmatkan Berliiniin? (https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/laakariliitolta-julkinen-hapearangaistus-professorille-surullista-etta-oma-liitto-nain-korruptoitunut/?shared=985906-026ed479-999).

Lääkäriliiton pyrkimys oli jalo. Lopputuloksena kollegiaalisuuden slangia taitamatonta maallikkoa saattaa nyt kuitenkin mietityttää, oliko Big Pharmalla lopulta näppinsä pelissä myös tässä rangaistuksessa.

Suosittelemmekin Lääkäriliitolle mediataitojen kertauskurssia. Ymmärrämme, että lääkäriprofession juuret juontavat jo aikaan ennen Hippokratesta, mutta pannaan asettaminen huonon käytöksen vuoksi ei kuulune enää aivan viimeisimpien vuosisatojen käytäntöihin.

“Jos vanha tapa toimia ei kestä uuden tavan luomaa haastetta, on syytä muuttaa toimintaa.”

 

Jalkapuun pelossa juttu julkaistaan poikkeuksellisesti nimimerkeillä

Sidonnaisuudet: Tekstin ensimmäinen käsikirjoitus on kirjoitettu käyttäen Attendo- ja Orion-mainoskyniä.

Tekstin sisältö ei vastaa minkään tahon virallista kantaa.

One Comment

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.