Palautekyselyn satoa

“LKS:n  tarkoituksena on toimia jäsenistönsä edustajana sekä etujen ajajana opinnollisissa, ammatillisissa ja sosiaalisissa asioissa. Tavoitteena on edistää lääketieteen opiskelijoiden valveutuneisuutta lääketieteellisissä, terveydenhuoltopoliittisissa ja muissa yhteiskunnallisissa asioissa sekä luoda ja vahvistaa kollegiaalisuutta.”

Käytännössä edellinen tarkoittaa esimerkiksi jäsenetuja ja tapahtumia, Mocomaa välipala-automaatteineen, Euffaa ja siellä järjestettyjä bileitä, sekä lääkisläisen koulutien tasoittamista pitämällä huolen siitä, että meidän äänemme ja kokemuksemme kuullaan tiedekunnan mullistusten keskellä.

Jotta tämä kaikki toteutuisi mahdollisimman hyvin, keräsi Seuran hallitus jälleen joulun alla palautesadon kuluneesta vuodesta. Miten kullakin osa-alueella teidän mielestänne onnistuttiin?

Tapahtumat

image LKS:n järjestämät tapahtumat olivat monen mielestä parasta Seuran toiminnassa. Vastanneista lähes kaikki, 95%, oli osallistunut johonkin LKS:n tapahtumaan viime vuoden aikana, ja niitä pidettiin edullisina ja monipuolisina. Lukuisten bileiden lisäksi erityisesti kiitosta saivat ns. asialliset tapahtumat (esim. soihtukulkue ja kosmetologi-ilta) sekä Lääkärinä ulkomailla -ilta. Kulttuuri- ja urheitutapahtumien lisääntynyttä määrää kehuttiin ja toivottiin lisättävän entisestään. Poikkitieteellisyys oli kova sana, mikä on ilahduttavaa, koska erityisesti psykologien ja logopedien saapuminen lisää poikkitieteellisten tapahtumien määrää. Lisäksi toivottiin enemmän alkoholittomia tapahtumia. Toiveista otetaan varmasti vinkkiä.

Tilat

Seuran kruununjalokivien joukkoon pääsivät myös hienot tilat Mocsu (etenkin sen uudet asukkaat Moccamaster ja Välipala-automaatti) sekä Euphoria. Mocsun ylläpitoon ja siisteyteen sekä välipala-automaatin täyttöön aiotaan panostaa tulevana vuonna. Euphorian toiminnassa otetaan huomioon se, että tilaa on kenen tahansa kandiseuralaisen helppo käyttää vapaamuotoisiin tapahtumiin, ja että jokainen Euffaa käyttävä osaa omalta osaltaan pitää rakkaan kerhotilamme edustuskunnossa.

Edunvalvonta

Monet OAV:n viime vuonna ajamat asiat, etenkin tiedekuntauudistuksessa mukana oleminen, keräsivät kiitosta. Taisto Curriculum-uudistuksen, kasvaneiden sisäänottomäärien, suurentuvien ryhmäkokojen ja nyt myös säästökuurien parissa jatkuu varmasti tiedekunnan kanssa kiivaana tänäkin vuonna.

Toivelistalla oli myös rästitenttimahdollisuuksien lisääminen, jota on ajettu jo pitkään ja sinnikkäästi. Kuka tietää, ehkäpä tulokset alkavat pian näkyä!

imageAmmattiasioihin liittyen kandit kaipasivat erityisesti lisää infoa työnhakuun liittyen ja kokeneemmilta vinkkejä esimerkiksi ensimmäisiksi työpaikoiksi ja työsopimusten tekemiseen. Myös tutkimuksesta ja ulkomailla työskentelystä toivotaan lisätietoa. Lisäksi tulossa oleva erikoistumisuudistus mietitytti vastaajia. Työllistymismahdollisuuksista ja erilaisista uravalinnoista onkin tulossa infoa erilaisten tapahtumien muodossa!

 

HYY

IMG_1207.PNGLisätapahtumien ja parempien jäsenpalvelujen lisäksi palautteessa toivottiin mm. “vihervassarisoopan” lopettamista ja opiskelija-asioihin keskittymistä sekä jäsenmaksun laskemista ja menojen leikkaamista. Aktiivisten lääkisedustajien avulla voidaan näitä asioita ajaa ylioppilaskunnassa, lähtekäähän siis ehdolle syksyn edarivaaleissa!

 

 

 

 

Jäsenedut

Jäseneduista suosituimpia vaikuttivat olevan ravitsemukseen liittyvät edut Lounaskahvila Manskussa, Pub Mullikassa sekä Kappelissa. Silmiinpistävin piirre jäseneduista puhuttaessa oli kuitenkin se, ettei suuri osa vastaajista tiennyt niistä mitään, saati että olisi käyttänyt niitä. Check this out: http://www.lks.fi/seura/jasenedut/ ja ehdota vapaasti uusia!

Kansainvälisyys

imageKansainvälistymisen helppous jakoi mielipiteitä: alempikurssilaiset kokivat, että heidän mahdollisuutensa kansainvälistyä ovat hyvät, mutta etenkin osa ylempikurssilaisista oli eri mieltä. Yksi suurimmista ongelmista on edelleen vaihto-opiskelujen hyväksilukemisen monimutkaisuus, johon vaikuttaminen on valitettavan hankalaa ja pitkällinen prosessi.

Tapahtumien osalta toivottiin lisää Lääkärin työ ulkomailla -illan tyyppisiä tapahtumia, koulutustilaisuuksia aiheista, joita ei lääkiksessä ehditä käsitellä, sekä etenkin lisää tilaisuuksia tavata vaihtareita. Ideoiden pohjalta on jo kehitteillä suunnitelmia. Muistakaas myös itse lisätä niitä englanninkielisiä tiivistelmiä tapahtumakuvauksiinne!

Hyvinvointi

imageAlkanut vuosi on Lääkäriliitossa hyvinvoinnin teemavuosi, ja hyvinvointi on yksi kantava teema myös LKS:n vuodessa 2016. Lääkisläisten jaksaminen on aina ajankohtainen aihe. Asia, johon LKS voi omalla panoksellaan vaikuttaa, on sujuvan opiskelun takaaminen: se, ettei vaihto-opiskelu tai poissaolo sairastumisen takia pudota opiskelijaa kelkasta. Poissaolokäytännöistä on nyt mustaa valkoisella, mutta vielä paljon parannettavaa on lääkiksen poissaolokulttuurissa. On myös tärkeää, että lääkisläiset tietävät, mistä apua saa. Monet saavat tukea jaksamiseen kavereilta ja YTHS:ltä. Tärkeä taho on nyt myös opintopsykologi, joka on tauon jälkeen palannut Meilahteen.

Tänä vuonna on luvassa monia hyvinvointiin, opiskelutaitoihin ja opinnoissa jaksamiseen liittyviä tapahtumia. Esimakua näistä saat UAV:n järjestämässä Jaksaminen arjessa -luentoillassa 8.3. Stay tuned.

 

Tiedotus

Tiedotuspostit saivat kiitosta, samoin uudet nettisivut ja etenkin ilmomasiina. Nettisivuja täydennetään edelleen tänä vuonna ja erityisesti pidetään huoli siitä, että niiden sisältö pysyy ajan tasalla.

Monien mielestä aktiivinen tiedotus on hyvä asia, joku kaipaa sitä lisääkin, mutta toisaalta toinen häiriintyy spämmistä. Tämän asian kanssa riittää varmasti tasapainoilua jatkossakin. Kaiken kaikkiaan lääkisläiset vaikuttavat tietävän Seuran toiminnasta varsin hyvin: L4-kurssista ylöspäin kaikki vastanneet kokivat saaneensa riittävästi tietoa aiheesta, ja alfoistakin miltei 80%.

Q-kautinen

image

Luin Q-kautista viime vuonna…

Myös Q-kautista kiiteltiin! Alfa-Q:n lisäksi pidettyjä juttuja olivat Päivi Räsäsen haastattelu ja lääkisvertailu. Toivottiin lisää “hauskuutta” ja toisaalta opiskelijan elämää koskettavia asiapohjaisia juttuja. Vakavin esiin tuleva puute oli nettilehden toiminta. Nettisivujen toimintaa on parannettu jo nyt ja parannetaan edelleen, jotta suurempi osa löytää tiensä myös sitä lukemaan. Tsekatkaa www.qkautinen.fi, nyt myös iPad-ystävällisenä versiona!

 

 

Lopuksi

Parasta palautetta oli se, kuinka moni kehui LKS:n hyvää yhteishenkeä ja hyviä tyyppejä. Jäsenethän Seuran tekevät.

Hallitus yrittää puolestaan parhaansa mukaan luoda yhteiseloon Meilahdessa suotuisat olosuhteet. Hallituksen toiminnan läpinäkyvyyttä on pyritty lisäämään jo aiemman palautteen perusteella, ja tätä kehitystä halutaan jatkaa edelleen. Tulkaa juttelemaan Mocsussa tai lähettäkää sähköpostia tai Facebook-viestiä. Kukaan ei pure.

Kiitos kaikille palautekyselyyn vastanneille! Arvonnassa leffaliput voittaneille onnekkaille on ilmoitettu erikseen.

P.S. Viimeisimmän hallitushaun vaisua promoamista kritisoitiin, joten aloitetaan se nyt ajoissa: Lähtekää mukaan toimintaan! Asioihin voi vaikuttaa kuka tahansa, mutta hallituksessa pääsee aitiopaikalle. Lisäksi siellä on hauskaa ja ihmiset innostavia eikä yhtään pelottavia.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.