NOUSUSSA & LASKUSSA

NOUSUSSA

IPT (International Progress Test)
Rakkaan progress-testimme korvaava kansainvälinen regr- eikun siis progress-testi on oiva tilaisuus meille helsinkiläisille todistaa osaamisemme ja että suurissa puheissa on todella perää. Uhka vai mahdollisuus?

Ryhmäkoot
Opetuspotilaat joutuvat nykyisellään kovemmalle kuin itse opiskelijat. Itsemurha-ajatuksista, syömishäiriöstä tai perheväkivallasta puhuminen 11:stä psykiatrian opiskelijasta koostuvalle yleisölle vaatii jo kanttia.

LKS:n hallituksen pariutumispaineet
Vuoden 2015 joulukalenterissa paljastimme, että peräti yhdeksän LKS:n vuoden 2016 hallituslaisista oli tavalla tai toisella sekaantunut toisiinsa. Tämän vuoden vastaavat luvut näyttivät perin heikoilta, mutta tilanne lienee korjattavissa.

Kesän 2021 työpaikat
Vielä ehdit, jos toimit pian!


LASKUSSA

Helsingin Sanomien lääkärilukijakunta
Helsingin Sanomat siirtyi vaihtoehtoisen totuuden aikaan ja suututti monet lääkärit mässäilemällä lääkeyhtiöiden salaisilla verirahoilla, lääkäreiden rötöksillä ja törkypalkoilla. Q-kautinen haluaa pysyä ajan hermolla, ja seuraavasta numerosta alkaen julkaisemmekin moniosaisen artikkelisarjan “Toimittajaselvitys, osat 1-9”, joka ruotii mm. toimittajakunnan avioerotilastoja, yliopistoaikaisia tenttituloksia, oikeinkirjoitusvirheitä sekä sitä, kuka maksoi Tuomo Pietiläiselle Raketti-Laurin mustamaalaamisesta.

Disneyhahmojen vartalot
Perinteisesti on kritisoitu Disney-elokuvien avuttomia ja aneemisia prinsessoja, joiden on väitetty jopa muokkaavan haitallisesti tyttöjen kehonkuvaa. Disneyn uutuus, polynesialaisiin legendoihin perustuva Vaiana nosti puolestaan isomman kissan pöydälle puolijumala Mauin muodossa. Tuohtuneiden polynesialaisten mielestä Michelin-miestä muistuttava Maui vahvistaa stereotypiaa ylipaino-ongelman kanssa painivasta kansasta. Suosittelenkin Disneylle jatkossa pitäytymistä turvallisissa eläinhahmoissa kuten vuokkokaloissa, joiden painoindeksistä kenelläkään ei ole mitään sanottavaa.

Medisiinan taso
Vitoskurssilaisten vuoro loistaa! Lastentautien tentistä pääsi ensiyrittämällä läpi noin puolet, mikä johtui luonnollisesti yksinomaan opiskelijoista eikä esimerkiksi kirurgian kysymyksen ristiriitaisesta tehtävänannosta ja sen korjausperiaatteesta, jonka mukaan pisteitä sai vain yhdestä tietystä sanasta. Onneksi tentistä järjestettiin myös palautetilaisuus, jonne lastenkirurgi ei ilmestynyt.

Istumapaikat HELPin kokouksissa
HELP on muuttanut uusiin tiloihin, joita aiemmin käyttänyt joukkio vei varoittamatta tilasta kaiken istuimeksi kelpaavan. Onneksi näköalat ovat hulppeat. Ikkunalaudalla kököttäessä ja Forumin katon yli katsellessa todella tuntee elävänsä keskellä Helsinkiä.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.