Nousussa & laskussa

Nousussa:

Luennoitsijoita/opiskelija -suhdeluku

Prevent-luennolla oli silminnäkijähavaintojen mukaan kokonaiset kolme opiskelijaa kuuntelemassa yhteensä neljää luennoitsijaa. Q-kautisen sympatiatyöryhmä kiemurtelee tuskissaan ja haluaa lohduttaa luennoitsijoita sillä, että Prevent-kurssilla luennoitsijalla on suunnilleen yhtä kiitollinen pesti kuin VR:n viestintäjohtajalla lumimyrskyn aikaan.

Verokateus

Loppusyksyyn kuuluu erottamattomasti päivä, jona verottaja saa monissa meistä heräämään kateuden tunteita. Hyvin tienaavien kansalaisten verotietojen lukeminen lehdestä on toki myös mieltä ylentävää, mutta tällä kertaa tarkoitamme kuitenkin marraskuun lopun veronpalautuspäivää, jolloin opiskelijoilta unohtuu onnellisesti, ettei kyseessä suinkaan ole ilmainen joululahjatukiraha, vaan saamme vain meiltä vääryydellä viedyt veroäyrit takaisin kotiin.

Jouluiskelmät

Sanoiko joku “Hei mummo”?

Närästyslääkkeet

Kinkkua! Lohta! Joulutorttuja! Loppumattomat suklaaöverit!

Laskussa:

Pääsykokeet

Opetusministeriön uusimman älynväläyksen mukaan yliopistoon tulisi jatkossa päästä pääsykokeiden sijaan pelkkien ylioppilaskirjoitusten perusteella. Toivotamme onnea niille, joiden tehtävänä on valita kaikkien 130 lukiokurssia kympin keskiarvolla suorittaneiden 11 laudaturin ylioppilaiden joukosta parhaat yksilöt esimerkiksi käsialanäytteen tai ala-asteen kuvisnumeron perusteella. Toisaalta uudistuksesta hyötyviä on monia, kun esimerkiksi yläasteella alkavien valmennuskurssien, erityispainotuspäiväkotien sekä nuorisopsykiatristen palvelujen kysyntä räjähtää.

HYY:n hallitusneuvottelujen kesto

HYY:n hallituksen kokoonpano saatiin tänä vuonna selville aiempien vuosien viiden vuorokauden sijasta jo muutaman tunnin sisään, eli ennen kuin suurin osa hallitusneuvottelijoista oli edes saanut neuvottelujaan alkuun.

Ilmastonmuutos

Kolina käy, kun Yhdysvaltain hiilikaivokset lähtevät uuteen nousuun ja Pariisin ilmastosopimus hakataan kappaleiksi. Tarkkaavaisimmat ehtivät Suomessa huomata, että meillähän oli jo oikein luntakin marraskuussa, joten eiköhän ole meidän kaikkien aika hyväksyä se tosiasia, että ilmastonmuutos on vain vähä-älyisten glorifioima satuolento. Ja sitä paitsi vaikka ei olisikaan, niin kyllähän niiden muutaman pakkaspäivän jälkeen oli suloista palata taas plussan puolelle, eikö niin!

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.