NLY:n vaalit – äänestä nyt!

Nuorten Lääkärien yhdistyksen valtuuskuntaan valitaan nyt uusia jäseniä. Äänestysaikaa on maanantaihin 18.5.2015 klo 16:00 asti, ja äänioikeutettuja ovat kaikki NLY:n jäsenet 3. vuosikurssista ylöspäin. Kandi, äänestä nyt! www.nly.fi

Jos et tiedä vielä, ketä äänestäisit, ei huolta! Seuraavassa on esitelty muutama erinomainen Stadin Lääkiksen ehdokas.


 1. Kuvaile itseäsi neljällä sanalla.
 2. Kerro aiemmista vastuutehtävistäsi.
 3. Onko sinulla vapaa-aikaa, ja jos on, mitä teet sillä?
 4. Mitä uutta ja ainutlaatuista tuot NLY:n valtuuskuntaan?
 5. Miksi kandia pitäisi kiinnostaa, mitä uutta ja ainutlaatuista tuot NLY:n valtuuskuntaan?
 6. Mene osoitteeseen http://www.16personalities.com/free-personality-test ja tee testi. Minkä tuloksen sait?

Juho AaltioJuho Aaltio

 1. Iloinen, tarmokas, kiinnostunut, aktiivi
 2. Lääkiksessä olen toiminut sekä LKS:n että Thoraxin puolella, LKS:n puolella enenevin määrin. Thoraxissa aloitin barmästarena (2013), LKS:ssa valtuuskunnan jäsenenä (2013), siitä edeten hallitukseen ensin Sisäasiainvastaavaksi (2014), sitten Ammattiasiainvastaavaksi (2015). LKS:n hallituksessa olen myös Hallituksen varapuheenjohtaja (2015). AAV:na olen myös Suomen Medisiinariliiton hallituksessa (2015) ja NLY:n Helsingin paikallisosaston johtokunnassa (2015), lisäksi istun Lääkäriliiton professiovaliokunnassa (2015).
 3. Vapaa-aikanani tykkään spämmätä sähköpostilistoja ja whatsapp-ryhmiä 😉 pienessä kotoisassa mediomakopissa aikaa kuluu Netflixin parissa.
 4. NLY koostuu lähinnä nuorista lääkäreistä, itse toisin valtuuskuntaan kandin mieltä. Muihin kandeihin verraten toisin lisäksi tasapuolin Thoraxia ja LKS:ää.
 5. Valtuuskuntaan valitaan jotkin jäsenet, riippumatta äänestysprosentista. Järjestövaikuttajat tekevät kulissien takana töitä muiden hyväksi, eikä sitä aina tule muistettua. Jokaisen kandin pitäisi oppia tuntemaan itselleen läheisin aktiivi, jotta väylä ajankohtaisiin asioihin ja vaikutusväyliin säilyisi tulevaisuudessakin!
 6. ENFJ-A (“The Protagonist”)     ENFJs are genuine, caring people who talk the talk and walk the walk, and nothing makes them happier than leading the charge, uniting and motivating their team with infectious enthusiasm.

Natalia BogdanNatalia Bogdan

 1. Aktiivinen, utelias, sinnikäs, käytännönläheinen
 2. NLY edunvalvontavaliokunta 2015-, Lääkäriliiton Helsingin piirin edunvalvontavaliokunta 2015-. NLY Helsingin paikallisosaston varajäsen 2015-. Tiedekuntaneuvoston opiskelijajäsen 2014-15. LKS hallitus 2013, 2014: opintoasiainvastaava, 2014 hallituksen varapj. Haartman-instituutin laitosneuvoston opiskelijajäsen 2012-13.
 3. Ajoittain on; syön, juoksen, joogaan ja siivoan.
 4. Näkemystä, perehtyneisyyttä ja suorapuheisuutta. Tuoretta kokemusta sekä kandiajoista että aloittelevan erikoistuvan näkökulmasta, ja tuntumaa yliopistobyrokratiasta. Tärkeitä ja ajankohtaisia pointteja:
  • Erikoistumisputkesta aito koulutus. Maksuttomuus, läpinäkyvyys, joustavuus ja oikeudenmukaisuus koulutusvalinnassa. Hyvä keskusteluyhteys yliopistoon.
  • Kliinisen työn ja tutkimuksen yhdistämisen kehittäminen.
  • Perusopetuksen laadun seuraaminen ja kehittäminen yhdessä Medisiinari- ja Lääkäriliiton kanssa.
  • Aktiivinen NLY:n paikallistoiminta: koulutuksia, tapaamisia & vapaa-ajan tapahtumia yhdessä kandiseurojen kanssa.
 5.  Nuori lääkäri se on kandikin, ja petaisin sinullekin sileämpää polkua työelämään.
 6. ESFJ (”The Consul”)     Extraordinarily caring, social and popular people, always eager to help.

Anna HeinoAnna Heino

 1. Tehokas, kiinnostunut nuori lääkäri
 2. LKS pääsihteeri, LKS opintoasiainvastaava, LKS emäntä, kurssi-isäntä, hallopedi, KKOYn hallituksen jäsen
 3. Kohtuudella! Laulan ja liikun, haaveilen hauvasta.
 4. Innokkaan nuoren lääkärin! (ei siis ainutlaatuista, mutta juuri sitä mitä tarvitaan!)
 5. Kaikkia kandeja kannattaisi kiinnostaa hyvä koulutus ja mielekkäät työolot!
 6. ESFJ (”The Consul)”    Extraordinarily caring, social and popular people, always eager to help.

Iivo HetemäkiIivo Hetemäki

 1. Sanavalmis ja analyyttinen moniottelija
 2. Kliinisteoreettisen laitosneuvoston jäsen, erillaisten curriculumuudistus työryhmien jäsen, PSTMK:n ja tiedekuntaneuvoston varajäsen, kurssiemäntä
 3. On, tosin rajoitetutusti. Kehitän opetusta, speksaan, laitan ruokaa, järjestän juhlia.
 4. Vahvan osaamisen lääkärikoulutuksen kehittämisestä, monipuolista ymmärrystä isoista nuorta lääkäri koskevista kysymyksistä kuten erikoislääkäri- ja sote-uudistuksesta. Hauskuutta NLY:hyn.
 5. Koska terveydenhuolto ja nuoren lääkärin arki tulee kokemaan isoja mullistuksia tulevina vuosina. On parempi vaikuttaa niihin nyt, kun itkeä jälkikäteen.
 6. ESFP (“The Entertainer”)       Spontaneous, energetic and enthusiastic people – life is never boring around them.

Lauri HusaLauri Husa

 1. Riippuu siitä keneltä kysyy
 2. LKS:n valtuuskunnan pj 2013, valtuuskunnan jäsen 2011- (keskustelun johtaminen kandiseuran budjetista ja isoista linjoista päätettäessä). SML:n hallitus 2014 (hyvinvointi-/kansainvälisyyssektori eli edustin medisiinareita Taiwanissa maailman lääkisopiskelijoiden konferenssissa). Kurssi-isäntä L5 (yhteydenpitoa opetushenkilöihin, kirjatilausten ja yhteistyökuvioiden sopimista kurssille ja sokerina pohjalla alfavuoden pikkujoulujen ja toogabileiden saunavastaavan tehtävät). Kirurgian maailmankokouksen kokousavustajien esimies 2013 (luennoitsijoista ja opiskelijoista huolehtiminen). Thorax spex kulissgrupp anno 2011 (vi fixade en rör med Hannu!)
 3. Vapaa-aikakin muuttuu helposti suorittamiseksi. Siksi pyrin lisäämään myös tyhjiä hetkiä ja rentoutumaan hyvässä seurassa ilman sen suurempia tavoitteita.
 4. Toivon ja uskon, että tähänkin asti valtuuskunnan jäsenet ovat olleet hyviä keskustelijoita ja pyrkineet parantamaan kandien ja vastavalmistuneiden sopeutumista työelämään, jotta lääkärin tehtävissä olisi mahdollisimman hyvät edellytykset pärjätä ja oppia jatkuvasti uutta. Mä olisin tähän hyvä lisä.
 5. Kandi menee töihin ja koska on hyviä ja parempia työpaikkoja ja työilmapiirejä niin kaikkia kiinnostaa varmasti, että tulisi kohdelluksi mahdollisimman hyvin.
 6. Esitaistelija

Jonne JunturaJonne Juntura

 1. Intohimoisen innokas uudistushaluinen neuvottelija
 2. Tiedekunnan opintoneuvoja 2014-, HELP edustajistoryhmän pj 2013-2014, HYY:n valmisteluvaliokunnan pj 2014-2015, LKS:n Hyy-vastaava 2014, Isäntä 2012-2014, HYY:n edustajiston jäsen 2012-2016 olennaisimpina.
 3. Silloin ku ei oo tenttejä, niin hyvin. Mun lemppariharrastus on kielten opiskelu ja sitten seuraavana politiikan tapahtumien seuranta. Liikkuminen on mulle terapiamuoto ja kavereitakin tulee vapaa-aikana kateltua.
 4. En tiedä onko siellä ollut ikinä rovaniemeläistä semihipsteri vadelmavenepakolaista, jonka unelmana on saada Suomen terveydenhuoltojärjestelmä maailman parhaaksi(ja tasa-arvoisimmaksi). Peto on irti.

Miksi minä: olen ollut opintoasioissa mukana ensimmäisestä lääkispäivästä saakka. Tämän lisäksi minulle on kertynyt poliittista kokemusta ylioppilaskunnassa ja laajat verkostot myös ammattikuntamme ulkopuolelta.

En myöskään usko auktoriteettiin. Auktoriteettia ja statuspalvontaa on ammattikunnassamme aivan liikaa. Uskallan mennä häiritsemään sosiaali-, ja terveysministeriä hänen sunnuntaikahveilla kumpparit jalassa.

 1. Kuinka moni kandi tiesi, että erikoiskoulutuksesta voi tulevaisuudessa maksaa parikymmentätuhatta? Aivan.

Harva asia kiinnostaa niin paljon kuin taloudelliset “sanktiot”. Vaikka terveyspolitiikka muuten on niin kurttuista kuin sote on paljon muutoksia, joihin Nuori Lääkäri voi pakostakin törmätä muutaman vuoden päästä.

Tiedottaminen. Aina tulee vaaleja ja ihmisiä valitaan aina johonkin, mutta kuinka moni näkee vaalejen jälkeen mitä nämä ihmiset oikeasti mandaatillaan tekevät.

Mikäli pääsen valtuuskuntaan teen kaikkeni tehdäkseni terveyspolitiikan epäseksikkäästä möhkäleestä jotain salonkikelpoista.

 1. ESFJ (“The Consul”)       Extraordinarily caring, social and popular people, always eager to help.

Taavi KaartinenTaavi Kaartinen

 1. Citius, altius ja fortius
 2. Lääkiksen aikana olen vaikuttanut lähinnä taustalla Kandidaattikustannuksen riveissä toimien alfavuodesta lähtien opettajana, valmennuskurssipäällikkönä sekä tällä hetkellä ruorissa toimitusjohtana. Kandidaattikustannuksen hallituksen jäsen olen tällä hetkellä toista kautta. Firman vetämisen lisäksi toimin tänä vuonna Kandiseuramme hallituksessa talousasiainvaliokunnan puheenjohtajana.
 3. Vapaa-aikaa on juuri sen verran kuin sitä hyvällä omallatunnolla uskaltaa viettää. Joskus ei yhtään, joskus enemmänkin. Vapaa-ajan käytän sporttailuun, ystävien tapaamiseen, kaikenlaiseen itsensä kehittämiseen eri tavoin sekä tietysti lepäämiseen ja rentoutumiseen.
 4. Avoimuutta uudistuksille, rohkeaa asennetta rakenteiden modernisoimiselle ja tarvittaessa suurtenkin muutosten toteuttamiselle.
 5. Lähtökohtaisesti kaikkien kandien tulisi olla kiinnostuneita niin omasta kuin kollegoidensakin edunvalvonnasta, koulutuksen tasosta ja hyvinvoinnista. Miksi antaisimme vain pienen aktiivisen joukon päättää omista asioistamme? Kaikki äänestämään.
 6. ISFJ (“The Defender”)        Very dedicated and warm protectors, always ready to defend their loved ones.

Iiro KaumaIiro Kauma

 1. Idearikas
 2. Olen toiminut aktiivisesti useilla eri kanditoiminnan osa-aleilla mm. LKS, Kandikustannus, HY ja HYY. LKS:n piirissä olen toiminut hallituksen ja valtuuskunnan tehtävissä koko opiskeluaikani, mm. hallituksen ja valtuuskunnan puheenjohtajana, sekä erilaisissa harrastekerhoissa mm. Curvaturassa. Kandiaattikustannuksessa toimin n 3 vuoden ajan kustannuspäällikkönä ja nyt toista vuotta KKOy:n hallituksessa. Yliopiston piirissä olen toiminut hallinnon opiskelijaedustajana kliinisessä laitosneudostossa sekä yliopistokollegiossa. Ylioppilaskuntatasolla olen toiminut useamman vuoden edaattorina ja varaedaattorina sekä HELP:n varapuheenjohtajana.
 3. Nyt onneksi on, sillä vastuutehtävät kandiseurassa vähenivät roppakaupalla, kun hallituspesti viime vuoden lopulla päättyi. Parin viime vuoden aikana vapaa-aika onkin kulunut enimmäkseen kandiseurahommissa. Urheilu ja erityisesti ulkoilmalajit ovat lähellä sydäntäni mm. laskettelu, kiipeily ja maastopyöräily.
 4. Vahva toimija kandien ja vastavalmistuneiden edustajaksi. Olen vuosien ajan toiminut opintojen kehittämisen parissa ja haluaisin käyttää siinä kertynyttä kokemusta eritoten opiskelijoiden eduksi. Mielestäni NLY voisi toimia entistä avoimemmin yhteiskunnallisena keskustelijana mm. terveydenhuollon asioihin liittyen. Olen seurannut tätä keskustelua paljon mm. ylioppilaskunta toimintaan liittyen. Pidän paljon erilaisten asioiden organisoimisesta ja NLY:llä voisikin olla myös entistä enenmmän kollegiaalisuutta vaalivia matalankynnyksen paikallisia tapahtumia.
 5. Lupaan tehdä kovasti töitä tulevaisuuden entistä paremman ja kattavammman NLY:n puolesta. NLY:n, joka toimii myös aktiivisemmin yliopistojen suuntaan antaen tärkeän näkemyksensä myös perusopetuksen kehittämiseksi.
 6. ENTP-A (“The Debater”)       Smart and curious thinkers who cannot resist an intellectual challenge.

Nina MarsNina Mars

 1. Kyseenalaistava, tehokas, kaksikielinen, urheilullinen
 2. Medisiinariliiton hallitus 2012, LKS ammattiasiainvastaava 2012, kurssi-isäntä 4 vuoden ajan ja useita aktiivitehtäviä mm. Thoraxissa ja LKS:ssä aina opiskelujen alusta lähtien, mitä kautta olen tutustunut myös NLY:n toimintaan.
 3. Trauma-alttiudesta huolimatta testaan mielelläni uusia lajeja, viimeisimpinä kiipeily, kangastemppuilu ja rengasakrobatia.
 4. Kaksikielisen vastavalmistuneen näkemystä.
 5. Ei ainutlaatuista eikä uutta mutta on tärkeää että myös ruotsinkielisten nuorten lääkäreiden ääni kuuluu silloin kun sille on tarvetta.
 6. INFJ (“The Advocate”)      Quiet and mystical, yet very inspiring and tireless idealists.

Visa MikkolaVisa Mikkola

 1. Empaattinen, utelias, heittäytyvä. yhteistyöhenkinen
 2. Toimin FiMSIC:ssä paikallisvirkailijana vuonna 2013, jonka pohjalta olin vuonna 2014 sekä FiMSIC:n paikallispuheenjohtajana, että LKS:n ulkoasiainvastaavana. Syksyllä 2014 olin myös edustajistoryhmä HELP:n vaalipäällikkönä. Vuonna 2015 toimin FiMSIC:n sisäisten asioiden varapuheenjohtajana, FiMSIC:n yhteyshenkilönä Lääkärin Sosiaalinen Vastuu ry:ssä sekä FiMSIC:n varaedustajana SML:n hallituksessa. Lisäksi olen toiminut keväästä 2014 David Livingstone -seuran hallituksessa sekä syksystä 2014 HYY:n talousjohtokunnassa HELP:n edustajana.
 3. Toimin FiMSIC:ssä paikallisvirkailijana vuonna 2013, jonka pohjalta olin vuonna 2014 sekä FiMSIC:n paikallispuheenjohtajana, että LKS:n ulkoasiainvastaavana. Syksyllä 2014 olin myös edustajistoryhmä HELP:n vaalipäällikkönä. Vuonna 2015 toimin FiMSIC:n sisäisten asioiden varapuheenjohtajana, FiMSIC:n yhteyshenkilönä Lääkärin Sosiaalinen Vastuu ry:ssä sekä FiMSIC:n varaedustajana SML:n hallituksessa. Lisäksi olen toiminut keväästä 2014 David Livingstone -seuran hallituksessa sekä syksystä 2014 HYY:n talousjohtokunnassa HELP:n edustajana.
 4. Minulla on viimeisten kausien pohjalta hyvinkin laaja kokemus erilaisista järjestöistä, joiden toiminnassa medisiinarit voivat olla mukana. Uskon että tämä on selvä etu, jota voin hyödyntää NLY:n valtuuskunnassa.
 5. Merkittävä osa kandeista on NLY:n jäseniä, joten mahdollisuudet saada nuoria kollegoita NLY:n valtuuskuntaan ovat merkittävät. Curriculum-uudistus, kasvaneet sisäänottomäärät ja miten nämä vaikuttavat opiskelijoiden arkeen ovat aiheita joista kandeilla on ja tulee olemaan ensikäden tietoa, joka tulee antamaan nimenomaan kandeille uniikin näkökulman edunvalvonnallisiin kysymyksiin liittyen. Lisäksi NLY:n kautta voidaan vaikuttaa Lääkäriliitossa.
 6. ENFP-A (“The Campaigner”)      Enthusiastic, creative and sociable free spirits, who can always find a reason to smile.

Sara MäkeläSara Mäkelä

 1. Hymyssä suin pohdiskeleva sporttinörtti
 2. LKS:n hallituksen puheenjohtaja 2015, Hallituksen jäsen ja sisäasiainvastaava 2013, LKS:n valtuuskunnan jäsen 2012, Helsingin yliopiston halloped Haartman instituutti 2014, Lääketieteellisen tiedekunnan opetustaitotoimikunnan jäsen 2014-
 3. Kyllähän sitäkin riittää ja mieluiten kulutan vapaa-aikaani lenkkipoluilla, erilaisissa urheiluhalleissa, keittiöissä, omalla ja kaverien sohvilla sekä kesäisin puutarhapalstalla.
 4. Avoimin mielin maailmaa katselevan tutkijalääkärin, jonka tavoitteena olisi saada edistettyä omannäköisten opinto- ja urapolkujen kulkemisen mahdollisuutta.
 5. Kyseessä on kaikkien kandien lähitulevaisuuteen keskeisesti vaikuttavia seikkoja, esim. erikoistumisuudistus, joihin tulee ottaa aktiivisesti kantaa ja matalalla kynnyksellä keskustella saadaakseen tietoonsa kentän kannan. Tule ihmeessä jakamaan ajatuksiasi!
 6. ENFJ-T (“The Protagonist”)     ENFJs are genuine, caring people who talk the talk and walk the walk, and nothing makes them happier than leading the charge, uniting and motivating their team with infectious enthusiasm.

Kristian TaipaleKristian Taipale

 1. Nyt ei vaan ehdi
 2. Kandiseurassa aika paljon kaikenlaista, mm. hallituksessa 2012-2015 (PJ 2014). Kokemusta löytyy myös SML:sta, tiedekunnasta, HYY:sta, Lääkäriliitosta, Duodecimista ja NLY:n paikallisosastosta.
 3. Sitä pitää aina olla, mutta käyttö vaihtelee hirveästi, liikuntaa nyt ainakin.
 4. Paha kysymys, koska siellä on jo nyt kaikenlaisia hyviä tyyppejä. Paljon omia kokemuksia edunvalvonnasta.
 5. Kyllä kandia kiinnostaa, kun on erikoistuminen ja työt kyseessä.
 6. ESFJ-A, (“The Consul”)     Extraordinarily caring, social and popular people, always eager to help.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.