Mielensäpahoittamismeta

Q-kautisen toimitus pohti, kuinka voisi auttaa lukijoitaan. Toimitus päätti auttaa kaikkia kiireisiä ihmisiä pahoittamalla mielensä heidän puolestaan, ei kestä kiittää.

Mielensäpahoittaminen on nykyään vallitseva ilmiö kaikkialla netissä lehtien kommenttipalstoista ties mihin facebook-ryhmiin asti. Minä en pahoita mieltäni mielensäpahoittajista, vaan ihmisistä, jotka jaksavat pahoittaa mielensä mielensäpahoittajista. Nämä ihmiset, joita tarkoitan, ovat siis niitä, jotka ovat heti ensimmäisenä valittamassa aina, kun joku on pahoittanut mielensä internetissä.

UMielestäni näiden ihmisten toiminta on hyvin epäloogista, sillä he viljelevät paljon sanaa “ammattimielensäpahoittaja”, vaikka kuuluvat todellisuudessa itse juuri siihen samaan ryhmään. Todellisuudessa nämä ihmiset, jotka valittavat jatkuvasti mielensäpahoittajista, ovat vain susia lampaiden vaatteissa. Usein he edustavat eriävää mielipidettä, jolloin on kätevää leimata eri mieltä olevat ihmiset ammattimielensäpahoittajiksi, jotka jaksavat pahoittaa mielensä jokaisesta pienestä asiasta.

Huvittavin kommentti, jonka olen nähnyt käytettynä mielensäpahoittajia vastaan, oli, että he rajoittavat sananvapautta valittamalla asioista. Mielestäni ajatuksessa oli jotain kauniin ristiriitaista. Eikö mielensäpahoittajien hiljentäminen sitten olisi sananvapauden rajoittamista?

Mielestäni ihmisillä tulee olla täysi oikeus pahoittaa mielensä asioista ja tuoda mielipiteensä esille, jotta asioista käydään keskustelua ja epäkohtiin puututaan. Jos ihmiset eivät pahoita mieltään ja anna palautetta asioista, ei kukaan todennäköisesti tee mitään asioiden kehittämiseksi. Kannattaa tosin valita tarkkaan kanava, jossa antaa palautetta, jos oikeasti haluaa vaikuttaa asioihin eikä vain valittaa.

Mielensäpahoittamisen tarkoituksena ei tule olla mielestäni valittaminen valittamisen vuoksi, vaan halu antaa palautetta ja kiinnittää huomio johonkin epäkohtaan. Pelkkä jatkuva valittaminen sellaisenaan on usein rasittavaa, jos ei koskaan tarjoa kehitysehdotuksia. Ei väliä oletteko mielensäpahoittajia, vastamielensäpahoittajia vai viattomia sivullisia, yrittäkää silti ihmiset käyttäytyä myös Internetissä tavalla, jolla kehtaisitte käyttäytyä myös oikeassa elämässä.

Teksti // Anssi Mykkänen

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.