Lauteiden välistä mun aarteeni kurkistaa

 

Kuvittele mielessäsi seuraavan kaltainen tilanne: Olet ystäviesi kanssa saunomassa ja haluaisitte panna pompaksi (*, mutta teitä onkin kolmen sijasta neljä. Joku muu peli voisi olla tähän tilanteeseen sopivampi, sillä olisihan se kuitenkin ikävää, jos joku joutuisi pelaamisen sijasta vain katselemaan sivusta. Onneksi on olemassa peli, joka on kuin luotu tällaisia tilanteita varten: saunaklonkku.

 

Saunaklonkku on kaikenikäisille- ja karvaisille saunojille soveltuva seurapeli, johon tarvitaan vähintään kaksi pelaajaa, mutta johon mahtuu mukaan niin monta henkeä, kuin vain saunaan saa mahdutettua. Viimeisenä saunaan astunut pelaaja nimitetään klonkuksi, ja kyseinen henkilö ryömii luolaansa lauteiden alle. Muut saunojat asettuvat lauteille istumaan, ja peli voi alkaa. Klonkun tehtävänä on saada muut pelaajat pompahtamaan kutittelemalla sormellaan heidän takamuksiaan lauteiden välistä. Mikäli joku pelaajista pompahtaa, tulee hänestä uusi klonkku ja entinen klonkku pääsee luolastaan lauteiden päälle.

 

Pelin hyviä puolia ovat sen joustavuus: pelaajamäärällä ei ole rajoitteita, ja peliä voi jatkaa niin kauan kuin haluaa. Tämän lisäksi yhden, tai mikäli sauna on poikkeuksellisen suuri, useamman pelaajan siirtyminen lauteiden alaiseen luolaan voi lievittää lauteilla olevaa tungosta. Pelillä on kuitenkin myös varjopuolensa: sitä voi pelata vain saunassa, ja saunasta pitää löytyä lauteiden alta klonkunmentävä luola. Euffan sauna muun muassa ei sovellu kovinkaan hyvin saunaklonkkuun. Monista saunoista tämänlainen luola kuitenkin löytyy, ja niinpä usein saunailtojen loppupuolella saattaakin suihkutiloihin kaikua kovaäänistä kikatusta ja riemunkiljahduksia.

(* ks. Q-kautinen 6/2016 s.24, verkkolehti s.19 http://qkautinen.fi/wp-content/uploads/2015/12/Q-kautinen-6-2016.pdf

Antti Varhimo

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.