Koulukuvassa: Pauli Puolakkainen


Minkä neuvon antaisit opiskeluita aloittelevalle itsellesi?

Perusasiat pitää opiskella kunnolla ja opetella soveltamaan niitä kyseisen ajan tiedon valossa niin, että potilasta hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Näin jälkikäteen olen ehtinyt urani varrella nähdä tiettyjä tauteja, joita olen aikanaan hoitanut ihan väärin, mutta täytyi toimia nimenomaan silloisen tiedon valossa.

Parhaat bileet opiskeluaikana?

Ne, joissa tapasin nykyisen vaimoni. Tutorryhmän illanvietto lääkiksen kolmantena päivänä.
Siihen aikaan LKS:n tila oli Lönkalla, ja sieltä kuljettiin kaupungin halki Hampaankoloon joidenkin pysähdysten kautta. Ne olivat myös mieleenpainuvia retkiä.

Kylmäävin muistosi opiskeluajoilta?

Yksi sellainen, jolloin pelästyin itse hirveästi, oli Mäntässä päivystämässä. Olin poistamassa päästä ateroomaa, ja se puhkesi ja alkoi valua sellaista valkoista mömmöä. Olin ihan varma, että ne oli aivot. Pään alue vuotaa aina paljon verta, ja sitten tuli sitä valkoista… Se oli ihan uran alkuaikoina.

Parhaat ravintolat Helsingissä?

Tähän on nyt nolo ja tylsä sanoa Olo, mutta sehän on näistä Michelin-tähdistä viimeinen, joka elää vahvasti. Melkein kaikki muuthan on kuollu.
Viimeiseen kertaan asti ollaan oltu Belgeen tyytyväisiä, siellä on hyvät etanat ja simpukat. Viime kerralla simpukat olivat pieniä ja palvelu huonoa. Mutta jos ajattelee, että se oli vain kertaluontoinen tapaus, niin se on kiva bistrotyyppinen paikka, kohtalaisesti menoa päällä ja hyvää safkaa.

Jos ei ole pakko olla Helsingistä, niin Turussa Mami on sellainen, jonka nostaisin listalle. Sielläkin on hyviä etanoita.

Mitä olet keräillyt?

Postimerkkejä mun nuoruudessa keräsi kaikki. Lätkäkortteja, jo silloin 70-luvulla. Voi ajatella, että olen keräillyt myös matkailukokemuksia. Reissaan osittain sen takia, että näkee uudenlaisia juttuja, joita muistella, kun vielä muistaa. Kiviä olen keräillyt, minulla on kokoelma paperipainokiviä, jotka on kerätty eri valtamerten rannoilta.
Rahaa olen yrittänyt myös kerätä, mutta se ei ole onnistunut.

Unohtumattomin matkakokemuksesi?

Seattlessa perheen kanssa vietetyt 5 vuotta. Siellä erityisesti vuorikiipeilykokemus Mt Rainierilla, oli kovin yllättävää, että siitä säilyi hengissä. Oli kohtalaisen pelottavaa. Pimeässä kiivettiin ylös, ja sitten, kun aurinko nousi, näki missä oltiin. Ja sitten oli pakko tulla vielä alas.

Mikä on mottosi?

Ole itsellesi kylliksi. Sitä olen yrittänyt myös ipanoille opettaa.

Viinisuosituksesi joulua varten?

Joulupöytäänhän ei voi suositella viiniä, se on niin monipuolinen kakku. Jos nyt väkisin haluaa, niin sitten ehkä joku Pinot Noir -tyyppinen punaviini. Jos mietit itse, niin siinä on kinkkua, lanttulaatikko, rosolli, jossa on hapankermaa… Joskushan on sanottu, että paras jouluviini on olut. Ei ainakaan liian vahvaa viiniä, ei mitään Cabernet-tyyppistä eikä Syrahia, vaan jotain mehumaisempaa.

Mikä kirja on vaikuttanut sinuun eniten?

1) Ferdinand Sauerbruch: Elämäni kirurgina
2) Axel Munthe: Huvila meren rannalla

Paras klinikkaristeilymuistosi?

Vai paras… Mieleenpainuvia ne on aina, opettajia kidutetaan kuin pikkujouluissa. Yksi oli se missikilpailu, jossa olin Miss Hawaii, blondi, joka voitti koko kisan. Siinä oli vielä se, että meidäthän pakotettiin julkisiin tiloihin. Siellä oltiin yläaulassa ja muita ihmisiä kulki ohi. Silloin opin myös, kuinka vaikeaa on kävellä korkokengillä.

Toinen oli, kun piti esittää Helsingin patsaita. Mannerheimin ratsastajapatsaasta minä olin se hevonen ja Laura Renkonen-Sinisalo oli ratsastaja.

Kuka on maailman kaunein nainen?

Vaimo ilman muuta. Toiseksi kaunein on Jennifer Aniston. Kyllä se vaan pakko on todeta, että näin se on.

Valinnan paikka:

Ohut- vai paksusuoli? Ohut
Suklaa- vai vaniljajätski? Suklaa
Sininen vai punainen? Sininen
Aamu vai ilta? Aamu
Kesä vai talvi? Kesä

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.