Koulukuvassa: Mikko Heinänen

 

Minkä neuvon antaisit opiskeluita aloittelevalle itsellesi?

Lähde speksiin mukaan heti ensimmäisenä opiskeluvuonna. Opiskelun ohella parasta oli speksaaminen, harmitti että lähdin mukaan speksiin vasta kolmantena vuonna. Näyttelin neljänä vuonna ja ehdin olla lisäksi laulajana, tuottajana, sponsorivastaavana ja äänitehostevastaavana.

Parhaat bileet opiskeluaikana?

Olin kurssin emäntä ja kandiseuran isäntä, joten bileitä tuli järkättyä paljon. Sellaisista bileistä, joita en itse ollut järkkäämässä, on jäänyt mieleen Hampaankololla järjestetyt äärimmäisen hauskat lääkis-hammas-naamiaiset, joissa me pukeuduimme muumioiksi. Tehtaankadun entisen kerhotilan Coman avajaisbileet olivat myös mieleenpainuvat.

Kylmäävin muisto opiskeluajoilta?

Ensimmäinen kandipäivystys Lohjan TK:ssa on jäänyt mieleen. Sen illan piti olla hyvin rauhallinen ja peruskamaa, mutta silloin tuli pari ikävää väkivallantekoa ja yksi hirttäytynyt, joka piti käydä toteamassa kuolleeksi. Se oli aika ravisteleva alku päivystämiselle. Olin silloin ainoa lääkäri päivystyksessä, puhelimen päässä oli joku jolle soittaa.

Lapsuuden haaveammatti?

Ihan nuorena oli perus palomies ja poliisi. Yläasteelta asti oli jo haaveena urheilun parissa työskentelevä lääkäri. Pelasin futista ja korista ja kävin täällä Töölössäkin hoidattamassa urheiluvammoja, sieltä se varmaan tulee.

Parhaat ravintolat Helsingissä?

Käydään vaimon kanssa silloin tällöin uusissa ravintoloissa Helsingissä syömässä, ei ole tiettyjä ravintoloita, joissa aina käytäisiin. Finnjävel on tosi hyvä. Juuressa olin juuri viime viikolla, ja se jäi mieleen hyvänä kokemuksena. Ulkomaalaisen vieraan veisin Savoyhin.

Mitä olet keräillyt?

Keräsin pienenä hetken ajan postimerkkejä. Vaihto-oppilasvuonna keräsin jenkkifutis- ja baseball-kortteja, mutta ne kokoelmat jäivät sinne perheen pikkuveljelle. Nykyään keräilen lintuhavaintoja luonnossa liikkuessa ja kirjaan vuosittaisia havaintoja. Reissussakin on aina pikkukiikarit mukana.

Paras kalastussaalis?

Kalastan kesälomalla niin paljon kuin kerkeän, ja ollaan käyty Lapissa useasti lohireissuilla. 13,5 kiloinen lohi Tornionjoelta oli sellainen once in a lifetime –juttu. Oltiin koko perhe veneessä, kun nappasi, ja saatiin se ylöskin vielä.

Lempitoimenpide?

Hamstring-avulsioiden kiinnitys, siitä on kertynyt kokemusta. Varsinkin isoimmissa sairaaloissa ortopedit valitsevat tai ajautuvat tekemään tietynlaisia leikkauksia enemmän, ja niistä tulee erikoisosaamista.

Unohtumattomin matkakokemuksesi?

Paljon on tullut reissattua, mutta ehkä mieleenpainuvin reissu oli vuonna 2000, kun oltiin alkuvuodesta 3 kuukautta reppureissaamassa Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Luonnon monimuotoisuus oli ihan mieletöntä – samana päivänä pystyi käydä jäätiköllä vaeltamassa ja mennä rannalle. Melottiin siellä hylkeiden keskellä kansallispuistossa ja käveltiin tulivuoren rinteillä. Ja siihen vielä päälle loistavat viinit.

Mikä kirja on vaikuttanut sinuun eniten?

Nuorena luin Taru Sormusten Herrasta –trilogian ja se sykähdytti. Olen edelleen suuri fani. Nykyään ei juurikaan ehdi lukea kaunokirjallisuutta, hyvä kun pysyy oman alan kirjallisuudessa mukana.

Minkä biisin tahtiin on paras tanssia?

En kauheasti tanssi, mutta joku Eaglesin hidas olisi sellainen, tai sitten joku perus rokkibiisi. Speksiajoilta jäi mieleen Matti Holin laulama Queenin Bohemian Rhapsody (tosin ei tanssibiisinä vaan upeana tulkintana).

Onko sinulla lempinimiä?

Pari luokkakaveria kutsui yläasteella Hönöksi, varmaan sukunimen mukaan. Enää ei ole sellaisia, joita kaverit aktiivisesti käyttäisivät.

Kuka on maailman kaunein nainen?

Kautta aikojen Cindy Crawford ja Elle Mcpherson, ihan tasaväkisesti.

Mikä on mottosi?

”Asioilla on tapana järjestyä.” Ei kannata stressata liikaa, ainakaan sellaisista asioista, joihin ei itse voi vaikuttaa. Siinä sivussa kulkee ”Jos se ei tapa, se vahvistaa.”

 

 

Valinnan paikka

ABCDE vai TAPIS-E? ABCDE

Naulaus vai levytys? Naulaus

Elokuva vai näytelmä? Speksi

Kissa vai koira? Koira

Kesä vai talvi? Kesä

Pipari vai joulutorttu? Pipari

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.