Hyveitä sinullekin, medisiinari

We are FiMSIC, who are you?
FiMSIC:n arvoja ovat tasa-arvo, kansainvälisyys ja riippumattomuus. FiMSIC pyrkii edistämään terveyttä ja terveydellistä tasa-arvoa laaja-alaisesti. Tämän vision toteutumisessa lääketieteen opiskelijoilla, eli tulevilla lääkäreillä ja terveydenhuoltoalan johtajilla, on erittäin tärkeä asema. Siksi toimintamme ydin on tiedon ja kokemuksien tarjoaminen opiskelijoille projektien, koulutuksien ja vaihtotoiminnan kautta. FiMSIC:n seminaariviikonloput ja projektitoiminta kattavat lääketieteen osa-alueita, joita ei ehditä tiiviissä koulutusohjelmassamme käsittelemään riittävästi. Näihin lukeutuvat muun muassa terveyden edistäminen, kehitysyhteistyö ja kansainvälinen terveys.
FiMSIC:n koordinoiman terveyden edistämistoiminnan näkyvintä puolta ovat ympärivuotisesti vapaaehtoisin opiskelijavoimin pyörivät S.U.L.L.E.- ja Nallesairaala-projektit. Ensimmäinen täydentää yläasteikäisten vajavaista seksuaaliterveyskoulutusta ja jälkimmäinen poistaa päiväkoti-ikäisten lääkäripelkoa. Ennen kaikkea nämä projektit tarjoavat lääketieteen opiskelijoille harjoitusta ryhmäkeskustelujen johtamisesta, eri ikäryhmien kanssa toimimisesta ja projektitoiminnasta. Saadut opit laajentavat lisensiaatin tutkinnon antamia valmiuksia itsenäiseen ajatteluun ja terveysprojektien vetämiseen. Näiden kansallisten projektien lisäksi kaupunkien paikallistiimit järjestävät koulutuksia, teemailtoja ja paneelikeskusteluja. Aihepiirit liikkuvat kentässä kansanterveys-, seksuaaliterveys- sekä ihmisoikeus- ja rauhanasiat.
Kehitysyhteistyö tarvitsee jatkuvasti tekijöitä ja tarjoaa ainutlaatuisia haasteita. FiMSIC:n järjestämä vuosittainen aihepiirin päätapahtuma on KEHY-viikonloppu huhtikuussa Helsingissä. Seminaari tarjoaa kattavan katsauksen vaihtuvaan KEHY-aiheeseen. Samalla se kerää yhteen toistasataa KEHY:stä kiinnostunutta lääkisläistä verkostoitumaan toistensa ja alan ammattilaisten kanssa. FiMSIC pyrkii myös keräämään yhteen tietoa ja kontakteja opiskelijoita varten. Kattavin olemassa oleva tietopaketti kehitysyhteistyöstä on Lääkäriliiton kehitysyhteistyöneuvottelukunnan julkaisema ”Kehitysyhteistyöopas”, joka löytyy googlaamalla. Se tarjoaa tiivistä infoa niin opiskelijan, vastavalmistuneen kuin tutkijan osallistumismahdollisuuksista. Opiskelijalle mahdollisia kanavia ovat ylioppilaskuntien projektit, IFMSA:n vaihto-ohjelmat ja projektit, Global Health –kurssi, kehitysmaalääketieteen kurssi, vapaaehtoisohjelmat, kansainväliset järjestöt ja tutkimusryhmät.
Kansainvälisen terveyden kenttään pääsee hakemaan käytännön kontaktia myös välittämiemme vaihtopaikkojen kautta. Maailman lääketieteen opiskelijoiden kattojärjestö IFMSA:n 110 jäsenmaan kesken järjestetään yhden kuukauden pituisia harjoittelu-, tutkimus- ja projektivaihtoja viidelle mantereelle. Vaihtoonhaku seuraavalle vuodelle tapahtuu tammikuussa 2014.
FiMSIC:stä löydät lisätietoa nettisivuilta www.fimsic.org, marraskuussa julkaistavasta Abroad-lehdestä, Facebook-sivuiltamme ja kaupunkisi paikallistiimiltä. Kaikkien ideat ovat tervetulleita, FiMSIC voi toimia sinulle väylänä järjestää ideoimasi paikallistapahtuma. Tälle lukuvuodelle FiMSIC lanseeraa uutena FiMSICK-newsletterin. Se kokoaa yhteen järjestön kuulumiset, kuumimmat juorut sekä infoa Suomessa ja Euroopassa juuri Sinulle tarjolla olevista lääketieteen opiskelijoiden koulutuksista ja tapahtumista. Kyseinen jäsenkirje julkaistaan kandiseurojen sähköpostilistoilla.
Meidän puolesta, Sinut mukaan haastaen
Matti Savo

Puheenjohtaja, FiMSIC

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.