Helsingin FiMSIC – mitä, milloin ja miksi?

Fimsic_ Paikallistiimi

FiMSIC-fanikuva: Kuten kuvasta näkyy, fimsiccarit ottavat toimenkuvansa tosissaan. Ylhäältä vasemmalta lukien ensiksi Visa Mikkola, kansallisen Fimsicin sisäasiainministeri, sitten projektivirkailijat Norma Tuomi-Nikula ja Jenna Tolvanen sekä S.U.L.L.E.-virkailija Annasofia Martikkala. Keskirivissä vaihtotiimi Kristiina Silventoinen, Emmi Jalonen, Tytti Mikkola sekä Emilia Kangas. Alarivissä nalleylilääkäri Eeva-Liisa Paavola, välissä paikallispj Silja Suni sekä nalleylil. Eerika Flinkkilä.

FiMSIC, tuo Suomen Medisiinariliiton ulkoasiainvaliokunta (kyllä, meistäkin aika hankala kuvaus) järjestää Helsingissä monenlaista toimintaa seksuaalikasvatustunneista ja nallelääkärikeikoista aina vaihtareiden food&drink partyihin saakka. Lue oheinen juttu, innostu ja lähde mukaan johonkin tai vaikka kaikkeen!

S.U.L.L.E. (Seksuaalisuudesta, Unelmista, Lemmenleikeistä ja Ehkäisystä) on FiMSIC:n yläkoululaisille suuntaama seksuaaliterveysprojekti, jonka parissa touhuaa joukko idearikkaita ja ennakkoluulottomia seksuaaliterveydestä kiinnostuneita lääkisläisiä. Tänä keväänä projektilaisten ohjelmassa on kouluvierailuja, tiimikokouksia ja uusien ideoiden kehittelyä. Loppukeväästä suunnitellaan erityisesti tulevaa syksyä ja pohditaan millaisia rasteja voitaisiin järjestää Alfajaisissa ja Ylämaan kisoissa.

Uudet jäsenet ovat myös enemmän kuin tervetulleita mukaan S.U.L.L.E.-tiimiin. Projektissa toimimisesta on myös mahdollista kuitata itselleen 1 opintopiste valinnaisiin opintoihin. Toimintaan pääsee helpoiten mukaan ottamalla projektin vastaavaan yhteyttä osoitteeseen annasofia.martikkala@helsinki.fi.

Ps. Ensi syksynä Helsingissä järjestettävä kansallinen S.U.L.L.E.-koulutus tarjoaa loistavan mahdollisuuden päästä projektiin mukaan!

Nallelääkäriprojekti on jo asemansa vakiinnuttanut, ja tänä vuonna saimme kasaan huippumäärän eli 126 nallelääkäriä. Toiminta noudattaa aika pitkälti samaa kaavaa kuin ennenkin: päiväkodit jonottavat saadakseen nallelääkärimme vierailulle, jaamme nallelääkärit ryhmiin, ja ryhmät käyvät päiväkodeissa hoitamassa nallet terveiksi. Lisäksi osallistumme satunnaisesti erilaisiin tapahtumiin, kuten Lasten luontolauantaihin, joka järjestettiin luontokeskus Haltiassa Nuuksiossa 7.3. Tänä vuonna siirsimme suurimman osan kommunikaatiosta sähköpostilistoilta Facebookiin, joka on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Nallelääkäriprojektilla on myös vastikään uudistettu haalarimerkki, joita myydään tänäkin vuonna. On mahtavaa olla järjestämässä projektia, jonka osallistujamäärä tuntuu vain kasvavan vuosi vuodelta. Suuret kiitokset tarmokkaille nallelääkäreillemme! Yhteydenotot eeva-liisa.paavola@helsinki.fi ja eerika.flinkkila@helsinki.fi

Projektivirkailijat ideoivat erilaisia tempauksia ja teemailtoja. Niiden puitteissa pureudutaan lääkisläisiä kiinnostaviin teemoihin, jotka eivät välttämättä tule käsitellyksi peruskoulutuksen aikana. Aihepiirit voivat olla kansainvälistymiseen, globaaleihin terveyskysymyksiin, mielenterveyteen, mihin vain lääketieteen lieveilmiöön liittyviä! Mikäli sinulla on mahtava idea teemaillalle tai spesiaalille tapahtumalle, ole ihmeessä yhteyksissä norma.tuomi-nikula@helsinki.fi tai jenna.tolvanen@helsinki.fi.

Vaihtotoiminta: FiMSIC:n kautta voi lähteä vaihtoon yli 40 maahan eri puolille maailmaa. Vaihdot kestävät pääsääntöisesti 1 kalenterikuukauden, ja ne on tarkoitettu medisiinareille. Vaihtokohteilla on eri vaatimuksia opintojen vaiheen ja kielitaidon suhteen, näistä löytyy lisätietoa osoitteista fimsic.org ja ifmsa.org/ifmsa.net, sekä syksyisin ilmestyvästä Abroad-lehdestä. Seuraava hakuaika on marraskuussa 2015, ja silloin voi hakea vaihtoon ajalle 4/2016-3/2017.

Vaihtoonhakuun voi ansaita lisäpisteitä esimerkiksi lähtemällä FiMSIC-vaihtarin kummiksi! Kummin työ on helppoa ja hauskaa: vaihtarin saattaminen kämppään ja ekana päivänä sairaalaan, sekä erilaisten vapaa-ajan ohjelmien keksiminen. Kummina olo ei vaadi paljon aikaa tai energiaa, mutta siitä saa vaihtoonhakuun 0,25 pistettä, jolla hyppää heti kaikkien inaktiivisten kurssilaisten ohi vaihtoonhaussa! Kesällä järjestetään paljon tapahtumia vaihtareiden kanssa, mm. welcome partyt, national food and drink partyt, farewell partyt, baarikierrokset, kaupunkikierrokset… Näihin saa kuka vaan tulla mukaan, oli sitten kummina tai ei!

FiMSIC:ltä löytyy tietoa myös projektivaihdoista, jotka ovat avoimia medisiinareille JA DENTTAREILLE!!! Parhaiten tietoa projektivaihdoista ja niihin hakemisesta löytyy osoitteesta fimsic.org.

Vaihtovirkailijoita on Helsingissä neljä, jotka huolehtivat Suomesta lähtevien opiskelijoiden ja tänne tulevien vaihtareiden asioista. Meillä kaikilla neljällä on oma vastuualueemme: tutkimusvaihtovirkailija, klinikkavastaava, asuntovastaava sekä talousvastaava. Virkailijat saavat työstään 13 pistettä vaihtoonhakuun.

Mikäli vaihtotoiminnasta heräsi kysyttävää, vaihdot_helsinki@fimsic.org vastaa kysymyksiin.

Paikallispuheenjohtaja valvoo Fimsic-virkailijoiden toimia äidillisellä otteella ja käy edustamassa Helsinkiä kansallisissa kokouksissa milloin missäkin päin Suomea. Parhaiten toimenkuvaa luonnehtii sana jokapaikanhöyläys. Mikäli jotakin yleisluontoista FiMSIC:in toimintaa liittyvää kysyttävää herää, ota yhteys silja.suni@helsinki.fi

Tiimin toiminnassa on ajoittain mukana myös kansallisessa Fimsicissä sanahirviövirkaa “sisäisten asioiden varapuheenjohtaja” hoitava viime vuoden emeritus paikallispuheenjohtaja Visa Mikkola.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.