FiMSIC 2.0: March Meeting Malta 2016

 

”6 päivän Tuohilampi-seminaari kansainvälisellä twistillä ja ilman Orionia”  #mm2016malta   

Monelle tulee FiMSIC:stä mieleen vain nallelääkärit ja kuukauden mittaiset harjoitteluvaihdot. Harva tietää, että FiMSIC:in kautta pääsee osalliseksi myös paljon muuhunkin kansainväliseen toimintaan. Esittelyssä March Meeting 2016.

malta3[1]Lääkisten maailmanlaajuinen kattojärjestö IFMSA (International Federation of Medical Students´ Association), johon FiMSIC ja sitä kautta myös kandiseurat kuuluvat, järjestää vuosittain kaksi maailmanlaajuista kokousta. Näistä viimeisin oli viikolla 9 Maltalla St. Paul´s Bayssa. Kuuden päivän mittaiseen General Assemblyyn (GA) osallistui 1300 lääkisopiskelijaa ympäri maailman. Suomesta paikalla oli neljä lääkisläistä.

Sääntömääräisen kokoustamisen lisäksi ohjelmaan kuului erilaisia koulutuksia aina kansainvälisistä ihmisoikeussopimuksista Global Healthiin. Päivät venyivät yleensä pitkiksi: aamu alkoi aamupalalla kl. 08.00 ja virallinen ohjelma päättyi puolen yön maissa. Tämän jälkeen oli vielä joka ilta/yö tarjolla Social Program eli vaihtelevan teemaista biletystä.

Tapahtuma oli kaikessa mahtipontisuudessaan älytön kokemus. Vaikka yöunet painuivat joka yö kuuden tunnin huonommalle puolelle, oli päiväohjelma joka päivä niin mielenkiintoista, että hereillä pysyminen ei ollut ongelma. Ihmisten ohella koulutukset olivatkin tapahtuman suurin anti. Suomessa Global Health -aiheita ei juurikaan opeteta, ja siksi aiheesta kiinnostuneille tapahtuma oli aivan napakymppi.

2malta[1]Seuraava IFMSA:n kokous järjestetään elokuun ensimmäisellä viikolla Pueblassa, Meksikossa. Tarkoituksena on saada paikalla yhä enemmän FiMSIC:in ja IFMSA:n kansainvälisestä toiminnasta kiinnostuneita suomalaisia. Jos kansainväliset teemat kiinnostavat, ole kuulolla loppukeväästä, kun avaamme avoimen haun FiMSIC:in delegaatioon!

Vuosikokousten lisäksi IFMSA:n tarjoaa jäsenilleen harjoittelupaikkoja mm. WHO:lla ja mahdollisuuden osallistua eri konferensseihin osana IFMSA:n delegaatioita.  Tästä esimerkkinä toukokuisin Genevessä järjestettävä WHO:n maailmankokous, jonne IFMSA järjestää joka vuosi avoimen haun. Kaikista IFMSA:n kansainvälisistä mahdollisuuksista tullaan tiedottamaan FiMSIC:n Facebook-sivun kautta. Pysy siis kuulolla!

Kysymyksiä voi esittää suoraan minulle tai jollekin muulle FiMSIC:in tiimistä.

Jonne Juntura

nore@fimsic.org

National Officer on Research Exchange

 

Mikä IFMSA:

1,3 miljoonaa jäsentä

123 jäsenjärjestöä

Yli 10000 vaihtoa vuosittain

Ajaa lääketieteen opiskelijoiden näkemyksiä mm. YK:ssa ja WHO:ssa.

Jakautuu kuuteen komiteaan:

SCORE: Standing committee on Research Exchange

SCOPE: Standing committee on Professional Exchange

SCOME: Standing committee on Medical Education

SCORA: Standing committee on Sexual and Reproductive Health

SCOPH: Standing committee on Public Health

SCORP: Standing committee on Human rights and Peace

Lisätietoa IFMSA:sta löytyy ifmsa.org –sivulta

Lisää kuvia löytyy Instagramista haulla #mm2016maltamalta4[1]

 

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.