Erään ylioppilaan vappuinen kuohuviiniarvostelu

Freixenet Cordon Negro Cava Brut, 9,99€

Päivä alkaa perinteisellä, ehkä näin neljännen opiskelijavapun kynnyksellä liiankin tutulla Freixenetillä. Maku on ensihörppäyksellä punaherukkamaisen pisteliäs, jälkimaku papyrusmainen. Tätä skumppaa voisin ottaa evääksi Terkkoon EKG-tentin uusintaan lukiessani.

Lindauer Cuvée Brut 12,79€

Iltapäivän auringon vielä hyväillessä Helsingin vappukansaa päätän kokeilla hieman tyyriimpää kuohuviiniä. Mukissa notkeasti kupliessaan tämä kultaisena kuultava juoma hätyyttelee jo shamppanjamaista estetiikan verhoa. Se on harhaa. Heti ensisiemauksenna nenääni tulvahtaa navetan haju, kuin pillastunut nautakarja kävisi mylvien kimppuuni. Olo on kuin työn touhussa hyörivällä lantakuoriaisella. Koska kyseessä on Chardonnay, jää epäselväksi, oliko viini pilaantunutta vai vain pahaa.

Ballet Carte Noire Demi Sec 7,58€

Muistelen taannoin haukkuneeni Balletia, mutta nyt se virtaa hanakasti alas kurkustani. Maku on voimakkaan mesimarjamainen, limonadimainen, kuin nestemäistä serpentiiniä. Muut kuohuviinit latistuvat muovimukissa, mutta Ballet tuntuu olevan siinä edukseen. Pienten joutsenten tanssin sijaan mieleni täyttää samban kuuma rytmikkyys, onhan läsnä suomalaisen kalenterivuoden pakanallinen karnevaali, jossa yhteen painautunut ihmismassa valosta huumaantuneina kohottaa palvoen valkoiset lakkinsa kohti Havis Amandan ikiaikaista hahmoa. Kohottakaamme Ballet-malja nuoruudelle ja keväälle!

Törley Talisman Demi Sec 7,49€

Oi autuus! Oi ihanuus! Enkelit laskeutuvat suutelemaan kasvojani ja leivosten laulu heläjää korvissani! Jumalatarten pidoissakaan ei voi olla autuaampaa kuin minulla onnekkaalla, joka saan maistella tätä juhannusyönä kukkaan puhkeavan koiranruusun kaikissa sävyissä tuoksuvaa helmiäistä juomaa. Raparperin ja persiljan vivahteet hyväilevät aistejani. Kuinka voisi kenkään ihminen olla onnellisempi kuin opiskelija vappuyönä?

Tuntematon sekoitus yöpöydällä

Kuplat olemattomat, tuoksu ylen antava, jälkimaku viipyilevä, jopa harras. Hieman edellisen illan ruokia ja sappinestettä.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.