Anonyymit Absolutistit: Onko lääkiksessä liikaa alkoholillisia tapahtumia?

Otetaanpa heti vastaus kysymykseen: ei, lääkiksessä on liian vähän alkoholillisia tapahtumia. Joskus saattaa tulla jopa päivien putki, jolloin ei ole mahdollista hyvässä seurassa hieman naukkua ottaa tai minun tapauksessani katsoa vierestä, kun muiden tajunnantaso ja harkintakyky hiljalleen laskee.

Siinä hiljalleen juomien kanssa lotrailessa 0,9 promillen kohdalla alkavat (samat) ihmiset esittämään minulle tärkeitä kysymyksiä: Miksi et muuten juo? Tajuatko, mitä menetät, kun et juo punaviiniä? Eikö sinulla ole humalassa kivaa? Ja se jokailtainen: miten kestät kännisiä ihmisiä?

Suoritetaanpa tämä FAQ nyt kerralla pois alta:

  1. Miksi et muuten juo?

Tähän hyväksyttävin perustelu olisi se, että perheessä on ollut alkoholiongelmaa ja minä nyt sen takia en viitsi edes riskeerata. Itsellänikin syy olla nauttimatta jumalten juomaa löytyy perheestä. Tämä johtuu isästäni, jonka huumorintaju vähenee eksponentiaalisesti sitä mukaa, kun veren etanolipitoisuus kasvaa lineaarisesti. Jos vastaava ominaisuus on perimän mukana valunut myös minuun, on riski liian suuri humalahakuiseen juomiseen.

2 .Tajuatko mitä menetät, kun et juo punaviiniä?

Tajuan. Menetän 40-vuotiaana työpaikan pikkujouluhiprakkahöpinät ja aamudarrat, kun tuli edellisiltana juotua puoli pulloa liikaa. Onhan se punaviini myös täysin subjektiivisesti pilaantunutta marjamehua, jonka ympärille on onnistuttu rakentamaan ”korkea”kulttuuri.

  1. Eikö sinulla ole humalassa kivaa?

Nääh.

  1. Miten kestät kännisiä ihmisiä?

Ja tässä onkin koko homman ydin. Kännisiä ihmisiä kestää paremmin kuin valkoisen takin liian ylös napittanutta opiskelijakollegaa. Känninen suomalainen on leppoisa, helposti lähestyttävä ja esteetön eläin siinä missä kännitön suomalainen on kireä, vaikeasti lähestyttävä ja esteellinen ihminen. Vaikka keskustelun taso ei välttämättä ole kännissä aina kauhean korkea, on humalajuttujen alagenre ”syvällinen elämän kyseenalaistus” lempikuunnelmiani. Lisäksi kännisten ihmisten seurassa ei haittaa oma kömpelö outo olemukseni, koska kerrankin sovin joukkoon. Jälkeenpäin aamulla on kiva nauttia muiden itse aiheutetusta krapulakärsimyksestä ja toimia mystisenä biletietäjänä, joka muistaa mitä edellisenä iltana tapahtui.

Siis lisää holia, bileitä ja nautintoa lääkikseen! Kyllä sitä absolutistikin kaipaa.

 

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti anonyymina

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.